Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ «ΕΛΕΓΧΟΣ» ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
 
Την προηγούμενη βδομάδα με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία, με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς θα ξεκινήσει να ασκεί συχνούς και έντονους ελέγχους στα σχολεία μας και στην γύρω από αυτά περιοχή, σε μια προσπάθεια υποτίθεται πάταξης του εγκλήματος (ναρκωτικά κτλ) και προστασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών από αυτό. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα η αστυνομία επιζητεί μια «στενότερη» σχέση με τους μαθητές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα κλίμα ομόνοιας και αλληλοβοήθειας μεταξύ μαθητών και αστυνομικών. 

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ  - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!
 
          Εμείς όμως δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη ως προς τα παραπάνω. Την εγκληματικότητα την δημιουργεί το ίδιο το σύστημα, η φτώχεια και η εξαθλίωση που αυτό γεννάει. Ξέρουμε ακόμη ότι η αστυνομία έχει έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο, κι αυτός είναι να προστατεύει μόνον αυτούς που έχουν χρήματα και εξουσία. Η προστασία των νέων από τα ναρκωτικά είναι η χειρότερη πρόφαση που θα μπορούσαν να εφεύρουν. Άλλωστε είναι και άκρως ειρωνική, αν αναλογιστεί κανείς τα αμέτρητα σκάνδαλα, που αφορούν την εμπλοκή της αστυνομίας σε εμπόριο ναρκωτικών.
Αν κάτι επιζητούν στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο αυτό είναι η «καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης της νεολαίας» (πράγμα που τώρα το επιχειρούν σε συνεργασία με την ΕΥΠ, την ελληνική αστυνομία και το υπουργείο Παιδείας) και αυτό προσπαθούν με μια σειρά «προγράμματα» και δράσεις. Θέλουν να μπορούν ανά πάσα χρονική στιγμή να επεμβαίνουν και να καταστέλλουν τις κινητοποιήσεις μας, να μην μας αφήνουν χώρο για καταλήψεις και διαδηλώσεις, να ελέγχουν με λίγα λόγια τους μαθητές και τους αγώνες τους τόσο ασφυκτικά όσο αυτό γινόταν και στη χούντα (χαρακτηριστική ήταν άλλωστε και η κατάπτυστη καταδίκη των μαθητών από το Ρέθυμνο που συμμετείχαν σε καταλήψεις). Θέλουν να επιβάλλουν ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που τον κύριο λόγο θα τον έχουν οι μπάτσοι και τα δικαστήρια. Ένα μνημονιακό κράτος και μια πραγματικότητα που όταν την αμφισβητείς με τον οποιοδήποτε τρόπο, πάντα θα βρίσκεται ένα πρόθυμο γκλοπ να σου ανοίξει το κεφάλι και να σε στείλει σπίτι σου.  Σε αυτό λοιπόν αποσκοπούν. Να σπείρουν τον τρόμο και την ανασφάλεια, να τρομοκρατήσουν όποιον επιχειρήσει να αντισταθεί και κυρίως την νεολαία.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

Δεν ξεχνάμε ποτέ τον εγκληματικό ρόλο της αστυνομίας και των μπάτσων. Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι η ίδια η αστυνομία είναι αυτή που πουλάει ναρκωτικά. Η αστυνομία και τα ΜΑΤ είναι που βαφτίζουν εγκληματίες όσους αγωνίζονται, που χτυπάνε απεργούς, που ξυλοφορτώνουν συνταξιούχους και ανέργους, που συλλαμβάνουν φοιτητές και μαθητές. Η αστυνομία ήταν που παρακολουθούσε αμέτοχα τον Ρουπακιά και την συμμορία του να δολοφονούν εν ψυχρώ τον Παύλο Φύσσα. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ποτέ ότι είναι αυτοί που δολοφόνησαν τα όνειρα μας τον Δεκέμβρη του 2008 με την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από το χέρι του μπάτσου Κορκονέα.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτό το μέτρο να τεθεί σε ισχύ. Με γενικές συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία, να πάρουμε μαχητικές αποφάσεις κατάληψης και διαδηλώσεων σε κεντρικούς δρόμους και στις γειτονιές και να δηλώσουμε απερίφραστα και δυναμικά:
ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου