Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!


Αφού η μνημονιακή αθλιότητα έχει φτάσει στο έπακρο, μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού, φορολογικού και του γνωστού «κόφτη», η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σε συνεργασία με τους νταβατζήδες της Ε.Ε. συνεχίζουν την προκλητική επίθεση ενάντια στα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους και την νεολαία. Στο στόχαστρο αυτή τη φορά μπαίνουν τα «εργασιακά», αλλά και η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Μέσα στον επόμενο μήνα θα βγει το πόρισμα (προτάσεις για το νομοσχέδιο) της 8μελούς επιτροπής, που έχει δημιουργηθεί για να «εξετάσει» πως θα καταστραφεί ότι δεν πρόλαβαν να καταστρέψουν οι παλιοί μνημονιακοί. Ωστόσο ήδη είναι γνωστό ότι το νομοσχέδιο θα κινείται περίπου σε 3 άξονες.


Ένας από αυτούς είναι το ζήτημα των μισθών. Αυτό που έρχεται για τους μισθούς των γονιών μας, αλλά και τους δικούς μας στο μέλλον, είναι νέες μειώσεις, καταργήσεις όλων των επιδομάτων, καθώς και πλήρη κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Αυτό που μας περιμένει είναι μηνιαίο εισόδημα 400 ευρώ, και μάλιστα για όλα τη ζωή μας (κόβεται και η προσαύξηση στο μισθό ανά τριετίες). Πάλι κόβονται λεφτά από τις δικές μας τσέπες – δεν έφταναν ο ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια, οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων κλπ- για να τροφοδοτούν την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τους τοκογλύφους.

Ο δεύτερος αφορά τις εργασιακές σχέσεις. Η νέα μόδα προέρχεται από την «πολιτισμένη δύση» και ακούει στο όνομα ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, και όλα αυτά απόλυτα νομιμοποιημένα από το κράτος. Μερικά παραδείγματα είναι τα «mini jobs», τα «συμβόλαια μηδενικών ωρών» και οι «λευκές συμβάσεις». Ουσιαστικά πρόκειται για απασχόληση όταν θέλει ο εργοδότης και με αμοιβή που ορίζει ο ίδιος ή απασχόληση λίγων ωρών, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Μέσα σε αυτά πρέπει να υπολογίζουμε και την μαθητεία (ΕΠΑΛ) ή τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας (ΓΕΛ) που πρόκειται για ανασφάλιστη και άνευ μισθού εργασία ανηλίκων! Με μία λέξη θέλουν να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δουλοπάροικους. Ακόμη έρχεται πλήρης κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων , που σημαίνει ότι κάθε εργαζόμενος θα υπογράφει «προσωπικό» συμβόλαιο – θα αναγκάζεται δηλαδή να υποκύπτει στους εκβιασμούς του εργοδότη.

Ο τρίτος άξονας αφορά το ζήτημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Μπορεί η φθηνή προπαγάνδα γύρω από αυτό να εμπλέκει τους γραφειοκράτες των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και των άλλων ομοσπονδιών, αλλά γνωρίζουμε ήδη ότι είναι οι τελευταίοι που θα επιχειρήσουν να αγγίξουν, αφού άλλωστε δεν τους δημιούργησαν και ποτέ κάποιο πρόβλημα. Στόχος είναι τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των απλών εργαζομένων, το δικαίωμα να συζητάμε και να λύνουμε τα προβλήματα μας στις συνελεύσεις, η προστασία από την απόλυση λόγω συνδικαλιστικής δράσης, το δικαίωμα στην απεργία κ.α. Θέλουν χώρους εργασίας που οι εργαζόμενοι δεν θα συζητάνε μεταξύ τους, θα κάνουν ότι πει το αφεντικό ή ο διευθυντής και δεν θα σηκώνουν κεφάλι, οπού η λέξη αγώνας και δικαίωμα θα είναι άγνωστες.!

Αυτή είναι η κατάσταση που ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Ψίχουλα για μισθό και δουλειά, και τα δύο ΟΠΟΤΕ και ΑΝ θελήσει το αφεντικό, και κανένα δικαίωμα να αγωνιστούμε. Είμαστε η γένια που αν αφεθεί στη μοίρα που της επιφυλάσσει αυτό το σύστημα η μόνη διέξοδος θα είναι κρέας για τα πολυβόλα – νεκροί για τα κέρδη τους.! Πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από τους Γάλλους συμμαθητές μας, που από την προηγούμενη χρονιά δίνουν την δική τους μάχη και να αγωνιστούμε υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που με αγώνες έχουν κατακτήσει και που σε μια στιγμή προσπαθούν να τα καταπατήσουν. Να ξεσηκώσουμε τους εργαζόμενους και το λαό και να αγωνιστούμε μαζί τους ενάντια στην υπονόμευση των ζωών μας! Φτιάχνοντας επιτροπές αγώνα σε κάθε σχολείο, συνεργαζόμενοι με τους καθηγητές μας, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε καταλήψεις και πορείες, να δώσουμε μία σκληρή μάχη, στην οποία θα μπούμε αποφασισμένοι και θα φτάσουμε μέχρι τέλους.

Η ταπείνωση που προσπαθούν να μας επιβάλουν πρέπει να γίνει η οργή μας!

ΟΛΟΙ στη διαδήλωση της ΔΕΘ!



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! 

ΟΛΟΙ στη διαδήλωση της ΔΕΘ, Σάββατο 10/9, 5.30 μμ, Αγίας Σοφίας με Εγνατία


Αφού η μνημονιακή αθλιότητα έχει φτάσει στο έπακρο, μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού, φορολογικού και του γνωστού «κόφτη», η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σε συνεργασία με τους νταβατζήδες της Ε.Ε. συνεχίζουν την προκλητική επίθεση ενάντια στα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους και την νεολαία. Στο στόχαστρο αυτή τη φορά μπαίνουν τα «εργασιακά», αλλά και η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Μέσα στον επόμενο μήνα θα βγει το πόρισμα (προτάσεις για το νομοσχέδιο) της 8μελούς επιτροπής, που έχει δημιουργηθεί για να «εξετάσει» πως θα καταστραφεί ότι δεν πρόλαβαν να καταστρέψουν οι παλιοί μνημονιακοί. Ωστόσο ήδη είναι γνωστό ότι το νομοσχέδιο θα κινείται περίπου σε 3 άξονες.


Ένας από αυτούς είναι το ζήτημα των μισθών. Αυτό που έρχεται για τους μισθούς των γονιών μας, αλλά και τους δικούς μας στο άμεσο μέλλον, είναι νέες μειώσεις, καταργήσεις όλων των επιδομάτων, καθώς και πλήρη κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Αυτό που μας περιμένει είναι μηνιαίο εισόδημα 400 ευρώ, και μάλιστα για όλη τη ζωή μας (κόβεται και η προσαύξηση στο μισθό ανά τριετίες). Πάλι κόβονται λεφτά από τις δικές μας τσέπες – σαν να μην έφταναν ο ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια, οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων κλπ- για να δοθούν στις τράπεζες, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τους τοκογλύφους.


Ο δεύτερος αφορά τις εργασιακές σχέσεις. Πρόκειται για τα πιο αποκρουστικά «μοντέλα» εργασίας τα οποία εφαρμόζονται ήδη σε Ε.Ε. και Η.Π.Α., που περιλαμβάνουν ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, και όλα αυτά απόλυτα νομιμοποιημένα από το κράτος. Μερικά παραδείγματα είναι τα «mini jobs», τα «συμβόλαια μηδενικών ωρών» και οι «λευκές συμβάσεις». Ουσιαστικά πρόκειται για απασχόληση όταν και όποτε θέλει ο εργοδότης και με αμοιβή που ορίζει ο ίδιος ή απασχόληση λίγων ωρών, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Τέτοιου είδους σχέση εργασίας είναι και η μαθητεία (ΕΠΑΛ) ή τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας (ΓΕΛ), αφού πρόκειται για ανασφάλιστη και άνευ μισθού εργασία ανηλίκων! Σαν αποκορύφωμα συζητιέται η πλήρης κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων , που σημαίνει ότι κάθε εργαζόμενος απομονωμένος, θα υπογράφει «προσωπικό» συμβόλαιο – θα αναγκάζεται δηλαδή να υποκύπτει στους εκβιασμούς του εργοδότη. Με λίγα λόγια θέλουν να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δουλοπάροικους.!


Ο τρίτος άξονας αφορά το ζήτημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Μπορεί η φθηνή προπαγάνδα γύρω από αυτό να εμπλέκει κάθε είδους εργατοπατέρες και γραφειοκράτες (π.χ. διοικήσεις ΓΣΕΕ και διαφόρων μεγάλων ομοσπονδιών), αλλά γνωρίζουμε καλά ότι οι συνδικαλιστές του εργοδοτικού και ξεπουλημένου συνδικαλισμού ήταν και παραμένουν υποταγμένοι των αφεντικών, των κυβερνήσεων και των ιμπεριαλιστών προστατών τους – ας μην ξεχνάμε, πρόκειται για τους ίδιους που προέτρεπαν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα. Ας μην γελιόμαστε, στόχος είναι τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των απλών εργαζομένων, το δικαίωμα να συζητάμε και να λύνουμε εμείς οι ίδιοι τα προβλήματα μας, με τις συνελεύσεις και τους αγώνες μας, η προστασία από την απόλυση λόγω συνδικαλιστικής δράσης, το δικαίωμα στην απεργία κ.α. Θέλουν τους εργαζόμενους αδύναμους και απομονωμένους, να μην συζητάνε μεταξύ τους, να μη σηκώνουν κεφάλι, να μην διεκδικούν, να μην αγωνίζονται, να μην οργανώνονται. Θέλουν οι λέξεις δικαίωμα, αγώνας, σωματείο και απεργία να εξαλειφθούν από το λεξιλόγιο των εργαζομένων !


Αυτή είναι η κατάσταση που ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Ψίχουλα για μισθό και δουλειά, και τα δύο ΟΠΟΤΕ και ΑΝ θελήσει το αφεντικό, και καμιά προοπτική να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.! Είμαστε η γένια, που αν αφεθεί στη μοίρα που της επιφυλάσσει αυτό το σύστημα, θα γίνεται έρμαιο του κάθε εργοδότη και θα ζει για να δουλεύει.! Πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από τους Γάλλους συμμαθητές μας, που από την προηγούμενη χρονιά δίνουν την δική τους μάχη υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα τους ως αυριανοί εργαζόμενοι και να αγωνιστούμε. Αυτά που με αγώνες και αίμα έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι να μην αφήσουμε να τα καταπατήσουν σε μια στιγμή. Να ξεσηκωθούμε και να ξεσηκώσουμε τους εργαζόμενους και το λαό και να αγωνιστούμε μαζί για το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια! Φτιάχνοντας επιτροπές αγώνα σε κάθε σχολείο, σε συμμαχία με τους καθηγητές, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε καταλήψεις και πορείες, να δώσουμε μία σκληρή μάχη, στην οποία θα μπούμε αποφασισμένοι και θα φτάσουμε μέχρι τέλους.

Η ταπείνωση που προσπαθούν να μας επιβάλουν να γίνει η οργή μας! 
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Τρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του αντιφασίστα, εργάτη και μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από την φασιστική συμμορία της Χρυσής αυγής, υπό την παρουσία και την συγκάλυψη της αστυνομίας. Ο Φύσσας πάλεψε ηρωικά μέχρι τέλους ενάντια στο θρασύδειλο τάγμα εφόδου της Νίκαιας και τον μαχαιροβγάλτη Ρουπακιά. Η αποτρόπαια δολοφονία του από τους πολιτικούς απογόνους του Χίτλερ ξεσήκωσε την ελληνική κοινωνία. Η κινητοποίηση του εργατικού και του αντιφασιστικού κινήματος ήταν άμεση, βάζοντας έτσι φρένο στα σχέδια για κλιμάκωση της βίας και αναβάθμιση του ρόλου της Χρυσής Αυγής ως όργανο του παρακράτους.
Οι ναζιστές-χρυσαυγίτες δολοφόνοι δρούσαν κάτω από τις εντολές της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως άλλωστε και σε κάθε δολοφονική επίθεση ενάντια σε μετανάστες και αγωνιστές. Δεν πρόκειται για "μεμονωμένες περιπτώσεις" ή για ανεξέλεγκτους ψηφοφόρους όπως θέλανε να το παρουσιάσουν. Σκοπός τους είναι, η τρομοκράτηση και η ανοιχτή βίαιη επίθεση στο εργατικό κίνημα και τις οργανώσεις του, το χτύπημα των μεταναστών και των πιο αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας.
Τρία χρόνια μετά, ο δολοφόνος Ρουπακιάς αλλά και οι οργανωτές (Λαγός, Κασιδιάρης κ.α.) του χτυπήματος παραμένουν προκλητικά ατιμώρητοι. Τα δικαστήρια κωλυσιεργούν, οι μαχαιροβγάλτες αφήνονται ελεύθεροι, ενώ μόνο 6 από τους συνολικά 69 κατηγορούμενους έχουν δώσει το παρόν στα δικαστήρια. Μεγάλη ευθύνη για αυτή την κατάσταση φέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και οι νεομνημονιακοί του ΣΥΡΙΖΑ που με τη στάση τους φανερώνουν το μεροληπτικό πρόσωπο της αστικής δικαιοσύνης που από τη μια μεριά αργοπορεί στην εκδίκαση δολοφονιών και εγκληματικών φασιστικών οργανώσεων και από την άλλη μεριά στήνει δίκες-εξπρές σε βάρος αγωνιστών με ογκώδεις καταδικαστικές αποφάσεις για τη δήθεν προστασία από την τρομοκρατία (βλ. πρόσφατη καταδίκη των Σακκά – Σεϊσίδη).
Προφανώς αυτή η  κατάσταση δεν μας ξενίζει, είναι άλλωστε γνωστές οι σχέσεις αυτού του φασιστικού μορφώματος με το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς και με τους μηχανισμούς καταστολής, που εκεί μέσα εκκολάφθηκε.  Αντίθετα είναι μια κατάσταση που μας εξοργίζει. Πρέπει να τσακίσουμε τον φασισμό, που δολοφονεί τους αγωνιστές και τους μετανάστες, αλλά και τον συγκαλυμμένο φασισμό του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο. Παρόλο που πρέπει να επιβάλλουμε την παραδειγματική τους τιμωρία και εκεί, δεν αρκεί να «αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της» και να περιμένουμε να καταδικαστεί ο ναζισμός και ο φασισμός μέσα από δικαστικές αποφάσεις.


Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!




Αντιρατσιστικό φεστιβάλ 2016

Στηρίζουμε τους πρόσφυγες
Απαιτούμε να σταματήσει ο πόλεμος!
Ειδικά φέτος το ετήσιο ραντεβού του αντιρατσιστικού κινήματος έρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για το Προσφυγικό, που έχει γίνει πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Από την χώρα μας έχει περάσει ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών των ξεριζωμένων οι οποίοι, χάρη στις απάνθρωπες πρακτικές της «πολιτισμένης» Ευρώπης, έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.
Οι εικόνες νεκρών παιδιών στο Αιγαίο, οι βάρκες που ταξίδεψαν και θαλασσοπνίγηκαν χιλιάδες ξεριζωμένοι, χιλιάδες στοιβαγμένοι σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης, είναι οι εικόνες- αίσχη του ιμπεριαλισμού. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κάθε πρόσφυγας συναντά το αποκρουστικό πρόσωπο της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, που έχοντας καλύψει τις ανάγκες της σε φτηνά εργατικά χέρια, δείχνει τα «δημοκρατικά» και «φιλάνθρωπα» αισθήματα της με σιδερόφρακτα σύνορα, την αντιμετώπιση των προσφύγων με πολεμικά μέσα της FRONTEX και του ΝΑΤΟ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη νομιμοποίηση της ληστείας των προσφύγων και μεταναστών.
Το σημαντικό είναι ότι αυτά τα προσφυγικά κύματα δε πρόκειται να σταματήσουν και ίσως δεν έχουμε δει ακόμα την κορυφή του παγόβουνου. Η προσφυγική κρίση θα μπορέσει να ξεπεραστεί μόνο αν σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία. Και αυτό φυσικά δε θα έρθει από μόνο του.
Το βάρος πέφτει στα χέρια μας, στη νεολαία, στους εργαζόμενους, στο λαό. Πρέπει να εναντιωθούμε σε κάθε ρατσιστική και φασιστική πολιτική! Να συνεχίσουμε να βοηθάμε προσφέροντας ρούχα, τρόφιμα, στέγη και ότι μπορεί ο καθένας. Να παλέψουμε με κοινούς αγώνες με τους πρόσφυγες, να σταματήσουμε τον πόλεμο και να καταργήσουμε τα μνημόνια που τόσα χρόνια μας δολοφονούν. Συγχρόνως καλούμαστε μέσα από τέτοια φεστιβάλ, εκδηλώσεις και κάθε μορφής αγώνα να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και αγώνα, και όχι φιλανθρωπίας, σε μετανάστες και πρόσφυγες!






ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ(;;) ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

        ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ(;;) ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Για  ποια Δημοκρατία μας μιλάνε; Πως μπορεί να υφίσταται Δημοκρατία χωρίς δωρεάν παιδεία; Πως μπορεί να έχει πρόοδο η κοινωνία χωρίς μορφωμένα μέλη; Ας ρωτήσουμε τον κύριο Τριανταφυλλίδη (βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) που με θράσος και χυδαιότητα πρότεινε δίδακτρα 600 ευρώ ετησίως για κάθε μαθητή «δημοσίου» σχολείου. Για κάθε μαθητή που μεγαλώνει σε μία οικογένεια η οποία δύσκολα βγάζει εις πέρας τα βασικά για την επιβίωση της.
Δεν είναι τυχαίο που πάντα όλοι αυτοί οι βολεμένοι χτυπάνε πρώτα στην παιδεία, όπως επίσης και στο ασφαλιστικό ή και στην υγεία. Στις σημερινές συνθήκες είναι προφανές πως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν έχει ανάγκη από εξειδικευμένους εργαζόμενους μιας και η ανεργία αγγίζει το 65% στους νέους. Επομένως, η μόρφωση και η εκπαίδευση μας δεν είναι παρά ένα περιττό έξοδο που θέλουν να ξεφορτωθούνε και να το επιβαρυνθούμε εμείς .  Εξάλλου, καμία καπιταλιστική οικονομία δεν θέλει μορφωμένους πολίτες και αυτό γιατί οι άνθρωποι με παιδεία είναι ελεύθεροι και ξέρουν να διεκδικούν ό,τι τους ανήκει.  Ο καπιταλισμός για να επιβιώσει χρειάζεται πολίτες υποταγμένους που ζουν στην αδράνεια. Εμείς δεν πρέπει να τους αφήσουμε να τα καταφέρουν!
Υποχρηματοδότηση στα πανεπιστήμια, δίδακτρα στην παιδεία και άλλα βάρβαρα μέτρα που ψηφίζονται κάθε μέρα εις βάρος μας. Είναι ενδεικτικό ότι ο προϋπολογισμός για την παιδεία από όταν ξεκίνησαν τα μνημόνια έχει πέσει κατά 35,6% (από 7,48 δις το 2009 σε 4,8 δις το 2015, ενώ το 2018 θα πέσει ακόμη περισσότερο – στα 3,17 δις). Η δωρεάν παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων. Καμία μνημονιακή πολιτική δεν έχει δικαίωμα να μας την στερεί.
Δεν θα αφήσουμε να γίνει πραγματικότητα το ξεδιάντροπο άρθρο, ενός ξεπουλημένου βουλευτή, με τίτλο «από την θεωρία στην πράξη». Η κατάσταση απαιτεί την δικιά μας πράξη! Όλοι μαζί εναντιωνόμαστε στα βάρβαρα μέτρα και σε όλους αυτούς -παλιούς και νέους μνημονιακούς-  που μετέτρεψαν το ΟΧΙ στα μνημόνια σε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας με την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτούς τους λόγους πρέπει να προχωρήσουμε σε:
  •         Δημιουργία επιτροπών αγώνα σε κάθε σχολείο, γειτονιά ενάντια στην διάλυση της παιδείας και σε κάθε νόμο που στόχο έχει την εξαθλίωσή μας (π.χ. ασφαλιστικό, εργασιακό κ.α.)
  •           Μαζικές καταλήψεις και μαχητικές διαδηλώσεις
  •         Κοινούς αγώνες με καθηγητές, φοιτητές, εργαζόμενους, άνεργους και άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.


Στερούν από το μέλλον της κοινωνίας το μέλλον της! Δεν θα τους αφήσουμε!

§  ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ

§  ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ!
ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
          Τον τελευταίο μήνα, μετά την πρόταση που κατέθεσε ο υπουργός εργασίας Κατρούγκαλος στους θεσμούς (στα πλαίσια του 3ου μνημονίου), για το ζήτημα του ασφαλιστικού, έχει ανοίξει ένας μεγάλος διάλογος στην ελληνική κοινωνία. Τα πιο σημαντικά ζητήματα, που περιέχει αυτή η πρόταση είναι: (α) Κατάργηση ή μείωση των συντάξεων, καθώς και κατάργηση του κατώτατου ορίου της σύνταξης, (β) Σημαντικές αρνητικές αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα και στις παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Βέβαια το εν λόγω νομοσχέδιο είναι μόνο η αρχική πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τους δανειστές και βρίσκεται υπό «διαπραγμάτευση», όποτε μπορούμε να φανταστούμε ότι το τελικό νομοσχέδιο που θα κατέβει προς ψήφιση τον Φλεβάρη θα είναι κατά πολύ χειρότερο.    
            Είναι αλήθεια πως για τους περισσότερους μαθητές, το κομμάτι της ασφάλισης είναι λανθασμένα ταυτισμένο μόνο με την σύνταξη. Αυτή η άποψη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για ένα ζήτημα που μας θίγει άμεσα. Η κοινωνική ασφάλιση, πέρα από το συνταξιοδοτικό, περιλαμβάνει το δικαίωμα μας στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (την δυνατότητα μας δηλαδή να νοσηλευόμαστε δωρεάν σε ένα νοσοκομείο - από ένα απλό κρυολόγημα μέχρι ένα ατύχημα κλπ) μέχρι και τα επιδόματα (έστω και μειωμένα) που παίρνουν οι οικογένειες μας (επιδόματα αναπηριών, ανεργίας κ.α.). Η κατάργηση ή η δραματική μείωση αυτών των παροχών, θα έχει άμεσες επιπτώσεις σε ολόκληρη την κοινωνία. Σύντομα, πολλοί από εμάς, θα πρέπει να πληρώνουμε στο νοσοκομείο για να κάνουμε απλώς εξετάσεις αίματος και το εισόδημα της οικογένειας μας θα μειωθεί κι άλλο. Κι αν μέχρι τώρα, οι παππούδες βοηθούσαν οικονομικά την υπόλοιπη οικογένεια, δίνοντας ένα κομμάτι της σύνταξης τους (για φροντιστήρια, βιβλία, ή ακόμη και για να γεμίσει το ψυγείο), με το νέο αυτό νόμο και τις περικοπές που προβλέπει (ακόμη και στους ήδη συνταξιούχους!), αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό το «χαρτζιλίκι» θα κοπεί αντικειμενικά.
            Η κοινωνική ασφάλιση είναι μια κατάκτηση που κέρδισε με αγώνες το ελληνικό εργατικό κίνημα και είναι άρρηκτα δεμένη με τις αξίες της αλληλεγγύης και της ενότητας, αλλά και με το γεγονός ότι ο καθένας πρέπει να προσφέρει όσα μπορεί στην κοινωνία, και να απολαμβάνει ανάλογα με τις ανάγκες που έχει. Πιο απλά ένας καρκινοπαθής πρέπει να έχει δωρεάν θεραπεία, παρόλο που δεν θα μπορεί να δουλέψει για αρκετά χρόνια. Με το νέο νομοσχέδιο, οι παροχές που θα παίρνουμε θα είναι ανάλογες με τις εισφορές που θα πληρώνουμε, δηλαδή κάποιος άνεργος (που προφανώς δεν καταβάλει εισφορές) δεν θα χει δικαιώματα στην περίθαλψη, ακριβώς επειδή πλέον η ασφάλιση γίνεται ανταποδοτική, δηλαδή πλήρως ατομική υπόθεση. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν τι σημαίνει η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης για την νεολαία, αλλά και για το μέλλον της κοινωνίας.
Αυτά είναι τα σχέδια που έχουν για την ελληνική κοινωνία και την σημερινή νεολαία, που για αυτούς δεν είμαστε τίποτα άλλο παρά μια γενιά «για τα σκουπίδια». Το μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι η ανεργία ή η μαύρη ανασφάλιστη εργασία και η ημιαπασχόληση (στην καλύτερη περίπτωση!). Ένα καθεστώς, όπου ο εργοδότης θα μας έχει απλήρωτους για μήνες και δεν θα σηκώνουμε κεφάλι. Που δεν θα υπάρχουν σχολεία και πανεπιστήμια, αφού έχουν βάλει σκοπό να τα διαλύσουν. Και που φυσικά δεν ξέρουμε αν φτάνοντας στην ηλικία της συνταξιοδότησης, θα δίνονται ακόμη συντάξεις για να πάρουμε και εμείς!
            Απέναντι στα όνειρα που κάνουν για εμάς, εμείς θα γίνουμε ο εφιάλτης τους! Με αφορμή αυτό το νομοσχέδιο, πρέπει να ξεσηκωθούμε συνολικά απέναντι στα μνημόνια και όσους μας τα επιβάλλουν, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν καταστρέψει την ελληνική κοινωνία. Ενάντια στην Ε.Ε., την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους υπόλοιπους μνημονιακούς, που παίρνουν χρήματα από τις τσέπες μας για να αποπληρώσουν το χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν, πρέπει να οργανώσουμε τους αγώνες μας, για να μην περάσει αυτό το ασφαλιστικό, αλλά και κανένα άλλο νομοσχέδιο που ετοιμάζουν. Να ξηλώσουμε τα μνημόνια, δημιουργώντας παντού εστίες αντίστασης, με επιτροπές αγώνα, καταλήψεις και διαδηλώσεις, οργάνωση και στήριξη των απεργιών, μέσα από την αυτοοργάνωση και την συμμετοχή όλων μας.

·         Κάτω το νέο αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα- Κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νόμων που έχουν περάσει μέχρι σήμερα
·         Κάτω το 3ο Μνημόνιο και όλα τα προηγούμενα
·         Διαγραφή του χρέους. Έξω από Ε.Ε – Ευρώ